ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

IMG_4021Η Έρρικα Τσιτιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Αθήνα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία στον κλάδο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (MSc Counselling Psychology), στο Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου, και στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχολογίας, (MSc Organisational Social Psychology), στο Πανεπιστημίο London School of Economics and Political Science.

Έχει εργαστεί σε νοσοκομεία και κέντρα ψυχική υγείας του Λονδίνου ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος και είναι μέλος του British Psychological Society.

Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Νότια Προάστια, ως ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται με την συμβουλευτική προσωποκεντρικής κατεύθυνσης σε ενήλικες, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της Συμβουλευτικής Γονέων, παραθέτοντας σεμινάρια σε σχολεία προσχολικής αγωγής.

Η κα Τσιτιμάκη διαθέτει επιπλέον πιστοποίηση στην χορήγηση εργαλείων ψυχομετρικής αξιολόγησης (MMPI), πιστοποίηση στη Διαταραχή Έλλειψης Προσοχής Υπερκινητικότητας, καθώς και πιστοποίηση Συμβούλου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, αρθρογραφεί και δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών στο Δημοτικό.