ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

«The good life is a process, not a state of being. It is a direction not a destination» (Carl Rogers –  Ιδρυτής της Προσωποκεντρικής Κατεύθυνσης στην Ψυχοθεραπεία)

 

Η συμβουλευτική ψυχολογία είναι ένας κλάδος της ψυχολογίας, ο οποίος έχει ως στόχο του την διερέυνηση και ενίσχυση τωνχαρακτηριστικών και  δυνατοτήτων του ατόμου με στόχο να βοηθήσει να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθημερινότητά του και εν τέλει να προοδεύουν στην προσωπική του εξέλιξή.

Μία από τις βασικότερες θεωρίες πίσω από τη διαδικασία αυτή είναι η Προσωποκεντρίκη Προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία του Carl Rogers. Σύμφωνα με την θεωρία του το άτομο μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής άνευ όρων, ελικρίνειας και αυθεντικότητας που αναπτύσεται σε αυτήν την ιδίαιτερη σχέση αλληλεπίδρασης συμβούλου και συμβουλευόμενου, μπορεί να οδηγησεί στην αυτοπραγμάτωση.

Ζητήματα που μπορεί να αποτέλεσουν αφορμή ή ανάγκη για κάποιον να αναζητήσει βοήθεια μπορεί να αφορούν τις διαπροσωπικές του σχέσεις, τη σχέση του με τον ίδιο τους τον εαυτό, την επαγγελματική τουςζωή, την προσαρμοστικότητα του σε δύσκολες καταστάσεις.

Είναι μία διαδρομή  στα βάθη του εαυτού μας, το οποίο μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τις σκέψεις μας και τα «περίεργα» συναισθήματα που μας ακινητοποιούν και μας δυσκολεύουν. Στο τέλος θα μας γνωρίζουμε καλύτερα. Άλλωστε η γνώση του εαυτού μας είναι η υπέρτατη δύναμη.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Πολλές φορές στη ζωή μας νιώθουμε πιεσμένοι, απεγνωσμένοι, ανήμποροι να διαχειριστούμε δυσκολίες που μπορεί να είναι ή να μας φαίνονται εξαιρετικά δύσκολες. Η Συμβουλευτική ή αλλιώς Counseling είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ του Συμβούλου και του ατόμου ή των ατόμων που απευθύνονται σ’ αυτό με στόχο να τα βοηθήσει να επεξεργαστούν ζητήματα που τα απασχολούν … Συνεχίστε την ανάγνωση ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο όρος Ψυχοθεραπεία – «θεραπεία της ψυχής»- προσπαθεί να περιγράψει την διαδικασία με την οποία το άτομο εισέρχεται σε μία βαθύτερη αναζήτηση της προσωπικότητας του με σκοπό να ανακαλύψει, αντιμετωπίσει και να επιλύσει βαθύτερες δυσλειτουργικές σκέψεις και συμπεριφορές, συναισθηματικά συμπλέγματα και αντιδράσεις. Μέσα από τη διαδικασία αυτή το άτομο οδηγείται στην εκπλήρωση των αιτημάτων και προσδοκιών του … Συνεχίστε την ανάγνωση ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Ολοένα και περισσότεροι γονείς πια είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι, υποψιασμένοι, ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, είτε αντιμετωπίζουν συγκεκριμενα προβλήματα, είτε θέλουν να γνωρίζουν τον «καλύτερο» τρόπο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.  Την ανάγκη αυτή έρχεται να ικανοποιήσει η Συμβουλευτική Γονέων προσφέροντας στους γονείς ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής στο οποίο μπορούν να εκφράσουν τις … Συνεχίστε την ανάγνωση ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ